Omvandling av Gamla Brogatan, Stockholm

Analys/Strategi/Verkställande

Mind Retail har samarbetat med flera av fastighetsägarna på Gamla Brogatan sedan 2015 och har länge arbetat med att skapa  en spännande mix av varumärken i området i syfte att skapa en mer levande och attraktiv gatumiljö för stadens invånare och besökare.

Under åren 2015-2018 arbetade Mind Retail med utveckling av Gamla Brogatan på uppdrag av Axfast. I samarbete med Axfast lyckades vi omvandla Gamla Brogatan från en slumrande gågata till en pulserande trendgata med flera nya modeoperatörer och café- och restaurangverksamheter. Under 2018-2019 genomförde vi även uthyrningar på Gamla Brogatan på uppdrag av Folksam och Fabege. Vårt arbete på Gamla Brogatan har resulterat i följande etableringar på gatan:

  • Mode- och livsstilsaktören Grandpa, skobutiken Sneaky Steve, Juiceverket, Dr Denim, MacLaren Barbers och skatebutiken Kahalani på uppdrag av Axfast.
  • För Folksams räkning har vi hyrt ut lokaler till streetmodeaktören Junkyard, danska Søstrene Grene och Humana Second Hand.
  • Modeaccessoar- och designkonceptet WOS, popupbutiken SOSO Clothing och restaurangen Ai Ramen på uppdrag av Fabege.

Mind Retail har även arbetat med lokaler på Drottninggatan på uppdrag av Axfast. Under åren 2015-2016 genomförde vi även flertal uthyrningar till såväl nationella som internationella retailaktörer, bl a:

  • Zara Home på Drottninggatan
  • Monki, Fabrique och Blueberry på Kungsgatan
Bilder från City i Samverkan. Fotograf: @content_by_me